Al jaren de partner van

Hellevoetsluis

Realisatie nieuwe val

In opdracht van de gemeente Hellevoetsluis hebben we de val van een ophaalbrug over het ‘Kanaal door Voorne’ vervangen. In eerste instantie kregen we de opdracht om de val te renoveren. Na inspectie bleek echter dat renovatie niet haalbaar was en er een nieuwe val gerealiseerd moest worden. Dit leidde tot de engineering, productie en realisatie van een nieuwe val.

Composiet brugdek

Het brugdek van de nieuwe val is niet voorzien van houten dekplanken, maar voorzien van een massieve composiet dekplaat uit 1 stuk. Bij dit project is voor een composiet brugdek gekozen omdat de pekel van zout niet door een composietdek heen komt. Pekel kan wel door een houten dek komen en dit is slecht voor de stalen constructie van de brug. Kortom, door de toepassing van een composietbrugdek gaat de brugconstructie langer mee.

  Ophaalbrug Hellevoetsluis
  Ophaalbrug Hellevoetsluis
  Leuning ophaalbrug Hellevoetsluis
Alle afbeeldingen (9)

Werkwijze

De brug is een tijd dicht geweest, vanwege de intentie om het brugdek te renoveren in plaats van vervangen. Om deze periode (letterlijk) te overbruggen is een tijdelijke fiets-voetgangersbrug geplaatst. Toen de nieuwe val geproduceerd was is deze binnen één dag terug geplaatst, ’s morgens kwam het brugdek aan op locatie en ’s avonds was deze weer open voor verkeer.