Al jaren de partner van

Damsteegt verbindt

Onze ophaalbrug

Van de beweegbare bruggen is de ophaalbrug (ook wel klapbrug of wipbrug genoemd) het populairst in Nederland. Het is de perfecte keuze voor niet al te grote overspanningen. Doordat het brugdek bij opening omhoog gaat, kunnen hogere schepen passeren.

Damsteegt creëert voor u als opdrachtgever graag een functionele ophaalbrug met een aansprekende vormgeving. Lees hieronder verder over de ophaalbruggen van Damsteegt.

Werking

Een ophaalbrug is een beweegbare brug waarbij het brugdek om een horizontale as heen opendraait. Het brugdek wordt bij een ophaalbrug een val genoemd. Deze kan aan een kant omhoog draaien, waardoor er (vaar)verkeer onderdoor kan varen. Op de val staat een hameipoort, waar een balans aan bevestigd is. Aan de balans zit een ballastkist met ballast. Door de ballast in de ophaalbrug is er minder kracht nodig om te brug te openen.

Oplossingen voor uw vraagstuk

Realisatie van de ideale ophaalbrug

Met 30 jaar ervaring en jaarlijkse uitvoering van 400+ projecten weten wij op de dag van vandaag exact wat onze opdrachtgevers nodig hebben. De beste oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk vinden, is iets waar wij energie van krijgen. Aannemersbedrijf Damsteegt voert zowel opdrachten uit voor publieke opdrachtgevers als projectontwikkelaars.

Lijkt een ophaalbrug ook de beste keuze voor uw civieltechnische vraagstuk? Damsteegt kijkt graag met u mee. Onze specialisten voorzien u van advies. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerp, de productie en realisatie van uw beweegbare brug.

Locatie en gebruiker als uitgangspunt

De belangrijkste zaken waar wij tijdens de realisatie rekening mee houden zijn de locatie en gebruiker van de beweegbare brug. Zo zien we welk type brug nodig is en hoeveel belasting deze dient te verdragen.

We kijken daarnaast ook naar de locatie om te bepalen welke stijl het meest passend is. Is dit modern of juist landelijk? Natuurlijk houden we tijdens het gehele proces rekening met uw wensen.

Damsteegt realiseert bruggen die zowel functioneel als mooi vormgegeven zijn.

Ophaalbrug Ophaalbrug - Project

Onze materialen

Een betonnen, stalen, composiet of houten ophaalbrug. Damsteegt biedt een ruim assortiment aan. In onze vijf moderne bedrijfshallen passen we diverse materialen en combinaties hiervan toe.

Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw vraagstuk. We kijken welke materialen het best aansluiten op uw wensen en daarnaast of het in de praktijk praktische keuzes zijn.

Wij voorkomen gebreken

Damsteegt ontzorgt u graag met betrekking tot het onderhoud aan de ophaalbrug. Dit doen wij door het opstellen en beheren van een onderhoudsplan. Op vastgelegde momenten komen we de beweegbare brug inspecteren. Brugonderdelen worden zo op tijd gerepareerd of vervangen.

Heeft u nog vragen over onze realisatie van ophaalbruggen? Wij staan u graag te woord.

Reconstructie & renovatie ophaalbrug

Als een ophaalbrug aan het einde van de technische levensduur is dan zijn er verschillende keuzes: reconstructie, renovatie, een geheel nieuwe brug of geen nieuwe brug. Bij ophaalbruggen zien wij vaak de vraag of wij deze kunnen renoveren of geheel kunnen reconstrueren.

Reconstructie

Een reconstructie komt veelal voor bij bruggen die bepalend zijn voor het stadsbeeld of historische waarde hebben. Er wordt een nieuwe brug geplaatst met het uiterlijk van de oude brug. In de nieuwe brug worden wel nieuwe technieken en materialen verwerkt. Desnoods worden deze ‘verstopt’ in een authentiek jasje. Een voorbeeld hiervan is de Walter Suskindbrug, waarbij het stalen frame omhuld is door hout.

Renovatie

Als delen van een ophaalbrug nog goed zijn dan kan er gekozen worden om de brug te renoveren. Het vervangen van leuningwerk, het brugdek of het opnieuw verven van de brug kan al een groot verschil maken. Indien het groot onderhoud betreft komt het voor dat de brug geheel gedemonteerd moet worden om het onderhoud uit te voeren.