Al jaren de partner van

Damsteegt verbindt

Onze ophaalbrug

Van de beweegbare bruggen is de ophaalbrug (ook wel klapbrug of wipbrug genoemd) het populairst in Nederland. Het is de perfecte keuze voor niet al te grote overspanningen. Doordat het brugdek bij opening omhoog gaat, kunnen hogere schepen passeren.

Damsteegt creëert voor u als opdrachtgever graag een functionele ophaalbrug met een aansprekende vormgeving. Lees hieronder verder over de ophaalbruggen van Damsteegt.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Oplossingen voor uw vraagstuk

Realisatie van de ideale ophaalbrug

Met 30 jaar ervaring en jaarlijkse uitvoering van 400+ projecten weten wij op de dag van vandaag exact wat onze opdrachtgevers nodig hebben. De beste oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk vinden, is iets waar wij energie van krijgen. Aannemersbedrijf Damsteegt voert zowel opdrachten uit voor publieke opdrachtgevers als projectontwikkelaars.

Lijkt een ophaalbrug ook de beste keuze voor uw civieltechnische vraagstuk? Damsteegt kijkt graag met u mee. Onze specialisten voorzien u van advies. Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerp, de productie en realisatie van uw beweegbare brug.

Locatie en gebruiker als uitgangspunt

De belangrijkste zaken waar wij tijdens de realisatie rekening mee houden zijn de locatie en gebruiker van de beweegbare brug. Zo zien we welk type brug nodig is en hoeveel belasting deze dient te verdragen.

We kijken daarnaast ook naar de locatie om te bepalen welke stijl het meest passend is. Is dit modern of juist landelijk? Natuurlijk houden we tijdens het gehele proces rekening met uw wensen.

Damsteegt realiseert bruggen die zowel functioneel als mooi vormgegeven zijn.

Ophaalbrug Ophaalbrug - Project

Onze materialen

Een betonnen, stalen, composiet of houten ophaalbrug. Damsteegt biedt een ruim assortiment aan. In onze vijf moderne bedrijfshallen passen we diverse materialen en combinaties hiervan toe.

Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw vraagstuk. We kijken welke materialen het best aansluiten op uw wensen en daarnaast of het in de praktijk praktische keuzes zijn.

Wij voorkomen gebreken

Damsteegt ontzorgt u graag met betrekking tot het onderhoud aan de ophaalbrug. Dit doen wij door het opstellen en beheren van een onderhoudsplan. Op vastgelegde momenten komen we de beweegbare brug inspecteren. Brugonderdelen worden zo op tijd gerepareerd of vervangen.

Heeft u nog vragen over onze realisatie van ophaalbruggen? Wij staan u graag te woord.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.