Al jaren de partner van

Wilnis

Faunapassage N212

In 2014 heeft Damsteegt in samenwerking met Sky Infra een faunapassage aangelegd onder de N212. Hier lag voorheen een duiker waar water onder door liep. De provincie Utrecht heeft opdracht gegeven om hier een faunapassage van te maken om zo een ecologische verbinding te creëren.

De Faunapassage is gelegen in Wilnis en ligt onder de Ingenieur Enschedeweg, ook wel N212. Door middel van de faunapassage worden de polder Groot Wilnis-Vinkeveen en de Wilnisse Bovenlanden met elkaar verbonden.

  duiker beton
  Duiker beton
  faunapassage N212
Alle afbeeldingen (4)

Ontwerp

De constructie van de faunapassage is een duikerbrug. Deze is geheel gemaakt van beton. Auto’s rijden over de faunapassage heen en dieren kunnen onder de faunapassage door. Er is een gedeelte water en een gedeelte land onder de faunapassage, zodat alle dieren een veilige oversteek kunnen maken. De faunapassage is ongeveer 10 meter lang, 7,5 meter breed en 4 meter hoog.

Uitvoering

De oude duiker is in 8! dagen vervangen voor de nieuwe faunapassage. Eerst is de huidige situatie uitvoerig onderzocht en in kaart gebracht om knelpunten tijdens de uitvoering te voorkomen. Daarna zijn alle elementen geprefabriceerd in onze productieloods. Alle voorzieningen die nodig zijn voor de bevestiging op locatie worden ook al aangebracht tijdens het prefabriceren. Vervolgens zijn de onderdelen naar locatie vervoerd en aan elkaar bevestigd.