Al jaren de partner van

Enorme draagkracht

Kies voor een betonnen brug

Er zijn duidelijke voordelen wanneer er gekozen wordt voor een betonnen brug. De belangrijkste is wel de enorme draagkracht. Hierdoor is een betonnen brug uitermate geschikt voor groot en zwaar verkeer.

Daarnaast is een betonnen brug ook nog eens onderhoudsarm, een voordelige keuze dus. U kunt bij Damsteegt kiezen om de betonnen brug te combineren met andere materialen. Zo zijn er vele mogelijkheden rondom de vormgeving van onze bruggen.

Onze vakkundige specialisten helpen u graag verder met het ontwerp, de productie en realisatie van uw betonnen brug.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Prefab en op locatie gestort

Dé partij voor betonnen bruggen

Bij Damsteegt kan er zowel gekozen worden voor een prefab brug als op een locatie gestorte betonnen brug. Wij kijken welke keuze het meest geschikt is voor de locatie en aansluit op uw wensen.

Combinatie van materialen

Materiaalonafhankelijkheid, dat is een term die uitstekend past bij Damsteegt. Wij produceren de volgende materialen zelf: Staal, beton, composiet en hout.

Is een betonnen brug dé oplossing voor uw vraagstuk? Dan kan er ook gekozen om daarbij andere materialen te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een houten of stalen brugleuning, om zo nog beter in te spelen op de omgeving van de bruglocatie.

Onze ontwerpers denken graag creatief met u mee. Design en vormgeving vinden wij naast functionaliteit ook belangrijke onderwerpen bij realisatie van bruggen. Bekijk onze projecten om een idee te krijgen van wat wij kunnen!

Betonnen brug Betonnen brug - Project

Wij doen voor u het onderhoud

Continu en grondig de staat van uw bruggen monitoren. Dat is wat Damsteegt voor u doet nadat de gewenste betonnen brug is gerealiseerd. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze bruggen blijven waarborgen.

Aan de hand van een onderhoudsplan gaan wij aan de slag. Zo zullen inspecties regelmatig plaatsvinden en brugonderdelen op tijd vervangen worden. Onze experts gaan zorgvuldig en gericht aan de slag met het onderhoud aan uw betonnen brug. Damsteegt ontzorgt volledig en houdt bruggen veilig!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.