Al jaren de partner van

Oeverbescherming

Toepassen van een beschoeiing & damwand

U kunt bij Aannemersbedrijf Damsteegt terecht voor zowel beschoeiingen als damwanden. Dit zijn beiden vormen van oeverbescherming. Een beschoeiing is geschikt voor lagere hoogtes, zoals bijvoorbeeld vijvers en sloten. Een beschoeiing bestaat uit planken die horizontaal aan elkaar zijn verbonden. Deze planken worden bevestigd aan verticaal staande palen.

Een damwand wordt gebruikt voor grotere hoogtes en zorgt voor sterke oeverbescherming. Het wordt toegepast bij bijvoorbeeld kanalen en rivieren. De elementen van de waterkering worden verticaal in de grond geslagen. Beschoeiingen en damwanden kunnen wij uitvoeren in hout, staal, beton en composiet of een combinatie van deze materialen.

U kunt voor het gehele proces van advies tot ontwerp en realisatie terecht bij Aannemersbedrijf Damsteegt. Hoe eerder wij in het proces worden betrokken, hoe beter wij u van dienst kunnen zijn.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Materiaal onafhankelijk

Uitgebreide mogelijkheden

Door uw oever te beschermen wordt afslag van de oever voorkomen. Zo krijgt de grond direct langs het water stabiliteit en de locatie wordt zo geschikt voor allerlei functies. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan paden en zitplekken, of als kadering van een tuin langs een watergang. In deze situatie is een beschoeiing of damwand ook uitstekend te combineren met een steiger of vlonder.

Een beschoeiing of damwand kan bestaan uit verschillende materialen. Denk hierbij aan hout, hardhout, staal, beton en composiet. We zullen de keuze bepalen aan de hand van functionele en constructieve overwegingen, daarnaast nemen we hierin ook uw wensen mee.

Er wordt vaak gekozen voor houten oeverbescherming, dit is een duurzame en ook milieubewuste keuze. Maar voor damwanden waar veel druk op komt te staan is staal ook een populair materiaal, aangezien dit sterker is. Onze experts adviseren u over het best passende materiaal voor uw toekomstige beschoeiing of damwand.

Beschoeiing en damwand

Waarom kiezen voor Damsteegt

Met een jaarlijkse uitvoering van meer dan 400 projecten weten wij na 30 jaar precies wat de beste oplossingen zijn voor onze opdrachtgevers. Wij krijgen er energie van om een project af te leveren dat naar wens is en perfect aansluit op het vraagstuk. Onze klanten waarderen onze hoge snelheid, de beste prijs-kwaliteitverhouding en onze flexibiliteit. Damsteegt kijkt er naar uit om hoogwaardige beschoeiingen of damwanden voor u te realiseren.