Samenwerking circulariteit Korevaar B.V. en Aannemersbedrijf Damsteegt

Korevaar B.V. en Aannemersbedrijf Damsteegt slaan de handen ineen voor een circulaire economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden materialen en grondstoffen opnieuw gebruikt. Het verminderen van het gebruik van kritieke grondstoffen is nodig, omdat deze grondstoffen uiteindelijk uitgeput zullen raken. Om de transitie naar een circulaire economie mogelijk te maken moeten we verbinden en dat is precies wat Korevaar B.V. en Aannemersbedrijf Damsteegt gaan doen.

Bij sloopwerkzaamheden die worden uitgevoerd door Korevaar B.V. zal Aannemersbedrijf Damsteegt voor de sloop bekijken welke materialen opnieuw gebruikt kunnen worden. Korevaar B.V. zal voorzichtig slopen, waardoor de uitgezochte materialen heel blijven. Daarna worden de uitgezochte materialen tijdelijk opgeslagen bij Aannemersbedrijf Damsteegt tot er een project komt waar de materialen hoogwaardig in verwerkt kunnen worden. Zo krijgen de materialen een nieuw leven en hoeven er bij een nieuw project geen of minder nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.

Casus Giessenburg

In opdracht van de gemeente Molenlanden gaat Korevaar B.V. sloopwerkzaamheden uitvoeren bij Sportzaal Neerpolder en het verenigingsgebouw van de speeltuinvereniging in Giessenburg. De sloopwerkzaamheden worden volgens een circulaire wijze uitgevoerd, waarbij wordt ingezet op maximaal hergebruik van materialen. Bij deze werkzaamheden zal Aannemersbedrijf Damsteegt in een vroeg stadium kijken welke materialen op een hoogwaardige manier hergebruikt kunnen worden. De materialen die niet direct na de werkzaamheden gereed zijn voor hergebruik, worden omgezet naar herbruikbare materialen en/of grondstoffen bij het afvalverwerkingsbedrijf KoreNet. Door middel van deze werkwijze wordt het grootste gedeelte van de vrijgekomen (afval)stromen gerecycled.

Oproep innovatieve opdrachtgevers

Voor deze circulaire manier van bouwen zijn wij op zoek naar innovatieve opdrachtgevers, die samen met ons willen kijken naar de mogelijkheden. Bent u als opdrachtgever geïnteresseerd in het realiseren van een circulair project? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen werken aan de transitie naar een circulaire economie.

Vul het contactformulier in

Over Korevaar B.V.

Korevaar B.V. werd in 1992 opgericht door Wim Korevaar. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbare partner in de asbestsanering, bodemsanering, sloopwerkzaamheden en grond & straatwerk. Circulariteit staat hoog in het vaandel bij Korevaar, materialen krijgen een tweede kans of worden hoogwaardig gerecycled.

Over Aannemersbedrijf Damsteegt B.V.

Aannemersbedrijf Damsteegt b.v. is een onafhankelijk, zelfstandig en professioneel opererend grond weg- en waterbouwbedrijf dat zich voornamelijk richt op bruggenbouw, oeverbescherming, hout- en betonconstructies, vlonders, steigers, slijtlagen en inspecties. Dit doet Damsteegt voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder gemeenten, aannemers, recreatie- en waterschappen, semioverheidsinstellingen en particulieren.