Damsteegt Oefenland

Damsteegt presenteert: Damsteegt Oefenland. Een plek waar de toekomstige generatie waterbouwers kan oefenen met het echte werk op een leuke en veilige manier.

Wat is Oefenland?

Op ons terrein aan de Bazeldijk in Meerkerk hebben we een watergang gemaakt met een voetgangersbrug inclusief beschoeiing, talud en aangrenzende bestrating. Om het nog leerzamer te maken worden er twee soorten beschoeiing, twee soorten damwand en twee verschillende soorten bestrating toegepast. Zo kunnen de leerlingen met verschillende materialen leren werken.

 -  Yuverta Oefenland Damsteegt

Activiteiten Oefenland

De hoofdactiviteit van Damsteegt Oefenland is het vervangen van een brug. Op het land wordt gewerkt aan een nieuwe brug en de brug over het water wordt gedemonteerd. Als de nieuwe brug geassembleerd is en de “oude” verwijderd is dan wordt de nieuwe brug geplaatst met behulp van een kraan. Uiteraard worden de bijbehorende werkzaamheden zoals bestrating ook uitgevoerd.

Het ontstaan van Oefenland

Wij vinden het belangrijk dat de toekomstige generatie de kennis uit boeken toe kan passen in de praktijk. Toen bleek dat er weinig gelegenheden zijn waar leerlingen praktische kennis op kunnen doen hebben we als Damsteegt besloten om zelf een oefenterrein aan te leggen.

Ingebruikname door Yuverta Ottoland

Recent werd Damsteegt Oefenland voor het eerst in gebruik genomen door de leerlingen van Yuverta Ottoland. Na hard werk en veel plezier stond de nieuwe brug op zijn plaats. Voor het inhijsen kwam Boer BV langs. De leerlingen hebben ook een rondleiding gekregen. We hopen nog veel scholen te mogen ontvangen.