Bergschenhoek: Berkelseweg ‘Berkels Dijkje’

In 2016 heeft de gemeente Lansingerland besloten dat het gedeelte van de Berkelseweg te Bergschenhoek, in de volksmond ‘Berkels Dijkje’, open blijft voor autoverkeer en dat dit tracé zal worden vernieuwd. De projectscope is multidisciplinair en bevat o.a. een monumentale verkeersbrug, een fietsbrug en een fietsverbinding van circa 500 meter. Aannemersbedrijf Damsteegt vormt samen met de gemeente Lansingerland het Bouwteam en is deze week van start gegaan met de uitvoering. Voor de gemeente Lansingerland is dit het eerste Bouwteam- verband.

Bruggen

De huidige verkeersbrug is in slechte staat en moet vervangen worden. Het monumentale karakter dient tot uiting te komen bij de nieuwe verkeersbrug om hiermee de landelijke uitstraling van het Berkels Dijkje te behouden. Door de bogen en de vleugelmuren op een zorgvuldige wijze te reconstrueren met de juiste materialen en detaillering kunnen de bouwhistorische waarden van de brug behouden worden.

Gelijktijdig met de vervanging van de verkeersbrug wordt er ook een fietspad met een fietsbrug aangelegd om zo de verkeersveiligheid te vergroten op de Berkelseweg. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt een deel van de rotonde verlegd. Hiervoor is al een voorbelasting aangebracht. Deze komt naast de huidige verkeersbrug te liggen. Voor de productie van de fietsbrug wordt gebruik gemaakt van een unieke en innovatieve 3d- printtechniek!

Hier vindt u een tekening van het inrichtingsplan: ReadSpeaker® docReader™

Alle afbeeldingen (6)