Afronding eerste fase Schippersgracht Maarssen

De eerste fase van het project Reconstructie Schippersgracht Maarssen nadert z’n voltooiing. In deze fase is de bestaande kademuur vervangen door een nieuwe kademuur.

Reconstructie kademuur

De bestaande kadeconstructie verkeerde in een slechte staat en was toe aan vervanging. Reeds is de bestaande kadeconstructie gesloopt en afgevoerd. De nieuwe kadeconstructie is gemaakt van stalen damwandplanken en afgewerkt met prefab betonnen hangschorten voorzien van metselwerk. De stalen damwandplanken zijn al aangebracht, als laatste worden de prefab betonnen hangschorten aangebracht.

Feestelijk moment

Om de afronding van de eerste fase in te luiden is de wethouder uitgenodigd voor een feestelijk moment op 15 december jl. om samen met projectleider van gemeente Stichtse Vecht, omgevingsmanager van gemeente Stichtse Vecht en vertegenwoordiging van Aannemersbedrijf Damsteegt symbolisch een hangschort te plaatsen in aanwezigheid van de lokale pers.

Start tweede fase

De afronding van de eerste fase staat gelijk aan het begin van de tweede fase van het project. In deze fase worden de Evert Stokbrug en de fundatie van de brugwachterswoning aangepakt. Tijdens de werkzaamheden aan de Evert Stokbrug ligt er een tijdelijke brug waar fietsers en voetgangers gebruik van kunnen maken.

  Reconstructie kademuur Maarssen
  Persmoment Maarssen
  Persmoment Maarssen
Alle afbeeldingen (4)